Et antal organisationer og private firmaer tilbyder “gratis ting” til nyankomne Ukrainere.

“Ukraine-butikker” Typisk etablerede af frivillige som også er involveret i at indsamle støtte til at blive sendt til Ukraine. Butikkerne fungerer derfor både som opsamlingssteder for støtte indsamlet til Ukrainske flygtninge og soldater i ukraine, og som en “butik” hvor nyligt anomne Ukrainere kan få gratis tøj, sko, køkkenudstyr, legetøj osv. Som en nytilkommen Ukriner kan du arbejde frivilligt i en sådan butik, med at sortere tøj og med at hjælpe andre nyankomne.

“Stop Spild Lokalt”: En organisation dedikeret til at reducere det enorme madspild i Danmark. De modtager mad i kæmpe mængder fra danske supermarkeder, og donerer det til folk med begrænsede midler. Maden er typisk meget tæt på udløbsdatoen eller har overskredet “bedst før” datoen. “Bedst før” er en dansk defination, der definerer hvornår mad stadig smager godt, og hvornår det bliver “spiseligt, men med reduceret smag”. Det tilsvarer at drikke kold kaffe… Ikke så god som hvis den var varm, men drikbar hvis du er kaffetørstig.

Røde kors: Mange af deres genbrugsbutikker tilbyder et gavekort til deres butikker på 200 DKK. Her kan du finde tøj, sko, køkkenudstyr, elektronik osv.
Telefoner:
35 29 96 60
35 29 96 99

Private firmae: Nogle private firmaer tilbyder deres varer eller tjenester gratis, tyipsk kun for nyankomne Ukrainere i lokalområdet. Respekter venligst deres ønsker om kun at hjælpe dem der bor i deres lokalområder.