Remembrance and Reconciliation Day

8. maj fejrer Ukraine ”Minde- og Forsoningsdagen”, mens mange europæiske lande fejrer “VE-dagen” (Victory in Europe Day) både for at fejre sejren over tyranni og for at ære de mange der mistede livet i kampen for frihed under 2. verdenskrig.
24. februar 2022 angreb Rusland Ukraine. De russiske tropper fulgte i nazisternes fodspor og nøjedes ikke kun med at angribe ukrainske byer med missiler og bomber. De efterlod også et spor af drab, tortur og voldtægter efter sig.
Som følge af dagens placering i det ukrainske folks selvbevidsthed, og som et pejlemærke for sejren over nazismen i en tid hvor ukrainerne drømmer om fred og frihed, inviterer vi jer alle til at mindes sammen med os i København.
Begivenheden vil fremstå som en fredelig aktion til støtte for Ukraine sammen med en fotoudstilling under åben himmel, der vil sammenligne de russiske forbrydelser i Ukraine med nazisternes ditto i Ukraine i 40’erne.
Der vil være taler fra bl.a. den ukrainske ambassadør i Danmark, Mykhailo Vydoynyk, og talspersonerne fra de ukrainske organisationer i Danmark samt et musikalsk indslag. Begivenheden vil også mindes ofrene for 2. Verdenskrig sammen med ofrene for den nuværende aggression mod Ukraine.

The event is finished.

Date

maj 08 2022
Expired!

Time

15:00 - 18:00

Location

Kongens Nytorv
Kongens Nytorv 24, 1050 København K, Danmark

Organizer

AUD

Comments are closed.