Save Mariupol

Redde Mariupol
Den ukrainske by Mariupol har været i forreste linje af den krig, som Rusland fører i Ukraine, fra de første dage. Flere tusinder af civile blev allerede dræbt af den russiske hær i Mariupol. Ligesom i Bucha får man information om utallige forfærdelige krigsforbrydelser, som russiske soldater har begået i Mariupol. Russiske styrker har deporteret tusindvis af mennesker fra Mariupol til Rusland, blandt dem er hundredvis af børn adskilt fra deres forældre. Russiske styrker har allerede sendt mange indbyggere af Mariupol til “filtreringslejre”. Mere end 90% af alle bygninger i byen blev ødelagt eller tilintetgjort af de russiske angreb.
Folk i Mariupol er desperate og skal reddes, så vi samler os for at minde verden om Mariupols kvaler og deres råb om hjælp. Ukraine har brug for både militær bistand for at befri Mariupol og hjælp til evakuering af byens indbyggere.
Vi skal samles i solidaritet med folk i Mariupol, og det er en del af det globale initiativ #SaveMariupol, som finder sted nær teatre over hele verden. Det minder om den tragedie, der skete i marts, da russisk luftfart bombede teatret i Mariupol på trods af ordet “Børn” skrevet på jorden ved siden af. Mange civile og børn gemte sig i det teater, mange døde som følge af dette bevidste luftangreb.
Vi vil tænde lys til minde om alle uskyldige ofre i Mariupol.

The event is finished.

Date

apr 21 2022
Expired!

Time

20:00 - 21:30

Location

Det Kongelige Teater
Kongens Nytorv 9, 1050 København K

Organizer

AUD

Comments are closed.