Udstillingsåbning: УКРАЇНА | Krigens dilemmaer

IMMIGRANTMUSEET INVITERER TIL ÅBNING AF NY SÆRUDSTILLING:
УКРАЇНА | KRIGENS DILEMMAER
Program | 17.00
Museumschef Cathrine Kyø Hermansen byder velkommen og fortæller om Immigrantmuseets dokumentationsarbejde med ukrainske flygtninge
Borgmester Ole Bondo Christensen
åbner udstillingen
Fri entré og forplejning 🌸
_____
Den 24. februar 2022 ændrer verden sig. For første gang i årtier flygter mennesker fra bomber og granater, der falder på europæisk jord. Flere millioner ukrainere træffer på et øjeblik den svære beslutning om at forlade deres hjem, deres familie og venner. En beslutning, som efterfølges af en række valg, dilemmaer og tilfældigheder. Hvor skal jeg tage hen? Hvordan kommer jeg frem? Hvor skal jeg bo? Hvordan skal jeg forsørge mig selv? Var det den rigtige beslutning at tage af sted? Hvornår kan jeg vende hjem?
På den anden side af Ukraines grænser får krigen ligeledes millioner af mennesker til at træffe et valg. Et valg om at smide alt, hvad de har i hænderne for at køre til grænsen og hjælpe flygtninge i sikkerhed. Et valg om at åbne deres hjem for komplet fremmede mennesker og tilbyde dem et trygt sted at bo. Et valg om at donere en t-shirt, en gammel cykel eller en brugt telefon til dem, der ankommer uden noget.
På få dage fører krigen over 150 ukrainere til Furesø Kommune. Her indkvarteres de hos Furesøborgere, der stiller deres hjem og hjælp til rådighed.
I udstillingen får du et indblik i nogle af de mange valg, dilemmaer og tilfældigheder, som har præget hverdagslivet for de ukrainske flygtninge og Furesøborgerne siden krigens udbrud.

The event is finished.

Date

jun 28 2022
Expired!

Time

17:00 - 19:00

Location

IMMIGRANTMUSEET
3520, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum

Comments are closed.